Dit groepswoningbouwproject bestaat uit twee bouwblokken die beiden grenzen aan een verhard plein en een recreatiebos. Elk bouwblok bestaat uit naast elkaar geschakelde duowoningen waarvan de oriëntatie van de huurwoningen hetzij oostelijk of westelijk gericht is. Er werd gezocht naar een typologie die een maximum aan privacy kan bieden zowel aan de woningen onderling als in de relatie tot hun bebouwde omgeving.
Elke benedenwoning is opgevat als een volledig gelijkvloerse woning met tuinberging en privé terras achter de woning. Vooraan zijn een open autostaanplaats voor de benedenwoning en een overdekte autostaanplaats voor de bovenwoning voorzien.
Elke bovenwoning is bereikbaar via een individuele stalen buitentrap aan de voorzijde. De bovenwoningen zijn voorzien van een ruim dakterras aan de voorzijde, afgeschermd van de straat door een gesloten borstwering. De absolute privacy is zo ver doorgedreven dat de bovenwoning geen enkel raam heeft dat uitkijkt over het lager gelegen terras van de benedenwoning.
Het project betreft individuele woningen met elk een gelijkvloerse ingang die toch een erg hoge densiteit bereiken en een kleine footprint hebben. 16 woningen op 18,5 are bouwgrond, ofwel 86 woningen per hectare, in de Vlaamse bouwtraditie is dat een hoge densiteit.
Wonen in hoge densiteit kan echter alleen dan kwalitatief zijn, wanneer er naast voldoende licht, zicht en buitenruimte ook voldoende privacy kan gegarandeerd worden. Dat thema vormde dan ook het leidmotief in dit ontwerp voor 16 duowoningen. Sociale huisvesting dient zich ook te bevrijden van zijn stigma door bijvoorbeeld frisse strakke moderne en luchtige architectuur aan te bieden. De ontwerpers hebben twee pleindefiniërende bouwblokken bedacht die tegelijk massief maar ook luchtig, ritmisch en speels zijn. De strakke witte volumes vormen het canvas voor het spel van licht en schaduw in de bosrijke context en transformeren het anonieme bouwprogramma tot twee vrolijke bakens in de nieuwe sociale verkaveling.